Direct naar:

Oproep: meld signalen en bevindingen over het kiezen van een zorgpolis

Het overstapseizoen is begonnen. De vergelijkingssites versturen regelmatig nieuwsberichten, bladen als PLUS-magazine en de Consumentengids wijden er artikelen aan, en de VWS-spotjes ‘ikregelmijnzorggoed.nl’ zijn weer in de lucht. Ook krijgen wij van verschillende leden vragen en signalen. Op dit moment betreffen de vragen en signalen van leden vooral de aanvullende verzekering, of meer specifiek de uitholling daarvan.

Voor ons is dat aanleiding om deze vragen, bevinden en signalen de komende maanden te verzamelen. Op deze manier willen we een beter beeld te krijgen van wat er leeft op het onderwerp polis kiezen bij leden en bij jullie achterban.

Immers, juist voor patiënten is het extra belangrijk om een passende zorgverzekering te kiezen.

Geef signalen door

Krijgen jullie signalen, of doen jullie zelf onderzoek, of leven er bepaalde vragen over het kiezen van een zorgverzekering? Stuur deze dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dit kunnen signalen van individuele patiënten te zijn, maar het mag ook een bundeling zijn van bevindingen uit eigen onderzoek en van vragen die bij jullie binnenkomen of die in jullie organisatie leven.

De signalen moeten gaan over het kiezen van een zorgpolis en wat daarbij komt kijken. Denk aan bijvoorbeeld de (afnemende) dekking van aanvullende verzekeringen, toegang tot aanvullende verzekeringen, het meenemen van machtigingen of een pgb als je wilt overstappen, het contact met de zorgverzekeraar, de toegankelijkheid van informatie over het kiezen van een zorgpolis, de vergoeding van lidmaatschap in de aanvullende verzekering, (tijdige) informatie over gecontracteerde zorgaanbieders, premies en kortingen, en internetvergelijkers.

Let op: het is niet de bedoeling dat wij de vraagafhandeling met de melders overnemen.

Wij gaan in gesprek

Gedurende de maanden december en januari verzamelen we de informatie via het mailadres. De ontvangen informatie combineren we met onze eigen bevindingen en signalen. Het geheel draagt hopelijk bij aan ons inzicht in wat er bij patiënten en hun organisaties speelt als het gaat om het kiezen van een zorgverzekering. Dat inzicht kan ons helpen om bijvoorbeeld in gesprek te gaan met ZN over de ontwikkeling van de aanvullende verzekering. Ook kan het aanknopingspunten bieden voor onze lobby in Den Haag, en wellicht voor een meer specifieke uitvraag in ons panel.

Uiteraard zullen we onze analyse van de totaalopbrengst te zijner tijd met jullie delen.

Is deze pagina nuttig?
Bedankt voor je feedback!