Patiëntenfederatie en Bernhoven werken samen voor patiënt

Patiëntenfederatie Nederland en ziekenhuis Bernhoven gaan samenwerken om het belang van de stem van de patiënt te verstevigen. Dit hebben zij vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst voor drie jaar.

Zij spreken af gericht in te zetten op activiteiten in de praktijk, waar de patiënt baat bij heeft. Met de kennis van de Patientenfederatie over en met de patient en de dagelijkse praktijk van Bernhoven in de omgang met patiënten is het mogelijk elkaar te versterken. De samenwerking heeft tot doel om in pilots samen kennis te delen en te innoveren ten goede van de ontwikkeling van kwalitatief goede en persoonlijke zorg die de patiënt direct raakt.

Patiëntenfederatie Nederland en ziekenhuis Bernhoven werken al op verschillende terreinen samen. Dianda Veldman, directeur- bestuurder van de Patientenfederatie; “Bernhoven als proeftuin is voor ons een unieke kans om onze producten in de praktijk te toetsen en aan te passen waar mogelijk, zodat we van de geleerde ervaringen onze producten kunnen optimaliseren”.

Patiëntenfederatie Nederland en Bernhoven gaan vooralsnog een samenwerking van drie jaar aan. Allereerst gaat de focus gelegd worden op het thema ‘Samen Beslissen’. Een concreet voorbeeld is het geven van uitkomstinformatie aan patiënten via keuzehulpen en Zorgkaart Nederland. Peter Bennemeer, algemeen directeur van Bernhoven; “Door deze samenwerkingsovereenkomst met elkaar aan te gaan zijn we nog beter in staat om te luisteren naar wat voor onze patiënt belangrijk is, we leren van de ervaringen en verbeteren onze zorg, elke dag weer”.

Is deze pagina nuttig?
Bedankt voor je feedback!