Patiëntenfederatie Nederland wil graag snel in gesprek met nieuwe bewindslieden VWS

Patiëntenfederatie Nederland wil graag met de nieuwe bewindslieden in gesprek en samenwerken om in de komende regeerperiode een aantal belangrijke zaken voor patiënten te verbeteren. Dat schrijft onze directeur-bestuurder Arthur Schellekens deze week in een brief aan het ministerie van VWS.

In de brief stipt Patiëntenfederatie Nederland een aantal thema’s aan die voor patiënten de komende tijd verbeterd moeten worden. Zo vragen we aandacht voor de toenemende (stapeling van) zorgkosten voor patiënten en de te lange wachttijden in de zorg. Ook zien we graag dat de gegevensuitwisseling in de zorg verbetert en de medicijntekorten worden aangepakt. Tot slot moeten patiënten volgens Patiëntenfederatie Nederland beter inzicht krijgen in verschillen in kwaliteit van zorgaanbieders.

Op deze en andere thema’s wordt Patiëntenfederatie Nederland continu gevoed door ervaringen, meningen en wensen van patiënten. Bijvoorbeeld vanuit een van de ruim 200 aangesloten patiëntenorganisaties, het Nationale Zorgnummer, vanuit het Zorgpanel (ruim 20.000 leden) en vanuit ZorgkaartNederland. Dit platform trekt ruim 1 miljoen bezoekers per maand.

Bekijk hier de (stand-)punten die de Patiëntenfederatie aan het nieuwe kabinet meegeeft om de zorg voor patiënten te verbeteren.

Lees hieronder onze volledige brief aan minister Agema, staatssecretaris Maeijer en staatssecretaris Karremans.

Is deze pagina nuttig?
Bedankt voor je feedback!