Publiekscampagne Persoonlijke gezondheidsomgeving in Noord Nederland van start

Vandaag beginnen zorginstellingen in de drie noordelijke provincies een publiekscampagne over persoonlijke gezondheidsomgevingen (PGO’s). De campagne benadrukt de voordelen van een PGO ten opzichte van de meer bekende patiëntportalen.

De campagne ‘Ontdek wat er al kan met een PGO’ maakt duidelijk hoe je de medische gegevens van huisarts, ziekenhuis en andere zorgverleners verzamelt op één online plek. Je hoeft dan dus niet meer in verschillende portalen te kijken en je kunt ook zelf gezondheidsgegevens in je eigen PGO zetten.

‘Via mijn PGO kan ik de brieven tussen mijn specialisten en de huisarts op mijn eigen tempo teruglezen. Dat maakt dat ik beter ben voorbereid op vervolgafspraken’, vertelt Jan van Hoek.

Beter voorbereid op het spreekuur

PGO’s zijn nieuw en in ontwikkeling. Doordat steeds meer zorginstellingen meedoen, worden PGO’s steeds beter en completer. ‘Het is fijn dat mijn patiënten met een PGO hun eigen moment kunnen kiezen om de uitslagen van onderzoeken te bekijken,’ vertelt Marthe Brinckman, oncologisch chirurg bij het Medisch Centrum Leeuwarden. ‘Zo zijn ze beter voorbereid op het spreekuur. Het zou ook fijn zijn als ze straks de adviezen van andere zorgverleners met mij kunnen delen. Zo krijg ik een completer beeld van mijn patiënt.’

Overzicht medische dossiers

Jan van Hoek uit Drachten (60) gebruikt al een PGO. ‘Ik heb in mijn ziekenhuizen te maken van meerdere specialismen,’ aldus Jan van Hoek. ‘Als ik van de ene naar de andere arts loop, dan is mijn dossier me al vooruit. Dat is hoe het moet. Maar tussen zorginstellingen onderling is dat blijkbaar nog een groot probleem. In een PGO bestaat dat probleem niet, want daar heb je als patiënt het overzicht van je medische dossiers.’

Informatie over de campagne Externe link:pgo.nl

Alle info over de campagne over PGO's in Noord-Nederland staat op PGO.nl 

Is deze pagina nuttig?
Bedankt voor je feedback!