Schep helderheid in zorgpolisland

Het polisaanbod van zorgverzekeringen is voor gewone mensen niet meer te volgen. Het aantal polissen neemt toe en de verschillen zijn soms nauwelijks te zien. Het wordt tijd dat er duidelijkheid komt wat welke polis vergoedt en tegen welke voorwaarden.

Dat is de strekking van een brief van Patiëntenfederatie Nederland in samenwerking met Ieder(in) aan de Tweede Kamer. Die spreekt woensdag onder meer over zorgpolissen. De federatie wil dat de minister zorgverzekeraars oproept om duidelijker te worden over wat voor polissen ze in de markt zetten. “Er moet een polisaanbod komen dat passend is bij de behoefte van verzekerden en waarvan duidelijk is waarin polissen van elkaar verschillen”, vindt de federatie.

Pak stapeling zorgkosten aan

In dezelfde brief vraagt de federatie samen met Ieder(in) ook om voor eens en voor altijd duidelijkheid te scheppen over alle kosten waarmee mensen met een aandoening of beperking te maken krijgen. Er zijn zoveel verschillende regels over vergoedingen, betalen en bijbetalen dat eigenlijk niemand weet wat er allemaal kan, mag en moet op financieel gebied. “Wilt u de minister vragen om voor mensen met een chronische aandoening of beperking in beeld te brengen wat het geheel aan zorg- en meerkosten inclusief compensaties betekent voor het besteedbaar inkomen en keuzes die zij maken in het dagelijks leven?”, is de vraag aan de Tweede Kamer.

Is deze pagina nuttig?
Bedankt voor je feedback!