ZorgkaartNederland nog toegankelijker gemaakt

ZorgkaartNederland is nu nog makkelijker te gebruiken. ZorgkaartNederland en haar partners kijken continu hoe de website toegankelijker gemaakt kan worden. Dat resulteert nu in een duidelijker keuzemenu gebaseerd op de nieuwste internationale onderzoeken op dit gebied. Hiermee is het makkelijker om een zorgaanbieder te vinden die op jouw wensen aansluit.

Wanneer je op ZorgkaartNederland een tandarts, verpleeghuis of woonvoorziening zoekt, kun je de zoekresultaten filteren op dingen die voor jou belangrijk zijn. Bijvoorbeeld je woonplaats en de afstand die de zorgaanbieder mag hebben tot jouw woonplaats. Het verschilt per zorgsector op welke zaken je kunt filteren.

Het keuzemenu is nu aangepast, zodat dit duidelijker en makkelijker te gebruiken is. En dit keuzemenu is naar de linkerkant van de pagina verplaatst. Daarnaast kun je duidelijk zien welke keuzes je hebt gemaakt. Ook wordt bij iedere keuze die je maakt, een uitleg gegeven.

Samenwerking met verschillende partners

Om ZorgkaartNederland continu te verbeteren, werken we samen met verschillende partners. Het nieuwe uiterlijk van het keuzemenu is onderdeel van een project in de gehandicaptenzorg. Door ZorgkaartNederland meer toegankelijk te maken, kunnen mensen met een beperking zonder al te grote drempels hun ervaringen met de zorg delen of ervaringen van anderen opzoeken. Hiervoor werken we samen met Ieder(in), KansPlus, de Landelijke belangenorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking (LFB) en het LSR, landelijk steunpunt (mede)zeggenschap.

Als vervolg hierop, willen we verschillende keuzeopties voor de gehandicaptenzorg beschikbaar maken. Hierdoor kunnen mensen binnenkort ook in de gehandicaptenzorg makkelijker kiezen voor een zorgaanbieder die bij hun wensen aansluit.

ZorgkaartNederland is grootste ervaringssite

ZorgkaartNederland is de grootste ervaringssite voor de Nederlandse gezondheidszorg. Op ZorgkaartNederland delen mensen hun ervaringen met de zorg. De website biedt informatie om te kunnen kiezen voor een zorgaanbieder die het beste past bij jouw wensen. ZorgkaartNederland is een website van Patiëntenfederatie Nederland. De Patiëntenfederatie vertegenwoordigt ruim 200 patiëntenorganisaties. De organisatie maakt zich sterk voor alle mensen die zorg nodig hebben.

Is deze pagina nuttig?
Bedankt voor je feedback!