Direct naar:

Inleiding

Deze gids wordt op dit moment aangepast naar de actualiteit die voor 2023 gaat gelden

Deze informatiegids wijst je de weg in zorgverzekeringsland. Waar moet ik op letten als ik een zorgverzekering zoek? Wat voor soort verzekeringen zijn er? Hoe zit het met zorgkosten in het buitenland? En wat is nou precies eigen risico, zorgtoeslag en een inkomensafhankelijke bijdrage?

Deze gids helpt je te begrijpen hoe alles rondom zorgverzekeringen werkt. Bijvoorbeeld als je zorg uit je zorgverzekering nodig hebt of als je een nieuwe zorgverzekering wilt kiezen. Patiëntenfederatie Nederland hoort vaak van mensen dat ze door de bomen het bos niet meer zien. Ze verdwalen in het poliswoud en haken dan af. Ze willen misschien wel nadenken of ze nog de juiste zorgverzekering hebben, maar ze weten niet hoe ze dat kunnen beoordelen. Dit e-book helpt je daarbij.

Heb je na het lezen van deze brochure nog vragen? Neem dan contact op met het Nationale Zorgnummer. Daar kun je terecht met vragen over zorg en zorgverzekering, over uitkeringen, wonen, vervoer, inkomen en patiëntenrechten. Ook kun je bij het Nationale Zorgnummer terecht voor informatie over en het aanvragen van een niet-reanimerenpenning.

0900 - 23 56 780 (20 cent per gesprek)
Bereikbaar maandag t/m donderdag tussen 9.00 en 13.00 uur

Is deze pagina nuttig?
Bedankt voor je feedback!