Inleiding

Deze informatiegids geeft uitleg over zorgverzekeringsland. Waar moet ik op letten als ik een zorgverzekering zoek? Wat voor soort verzekeringen zijn er? Hoe weet je of je zorgverlener wel of geen contract heeft en wat betekent dat voor mij? Hoe zit het met zorgkosten in het buitenland? En wat is nou precies eigen risico, zorgtoeslag en wanneer betaal ik een eigen bijdrage?

Deze gids helpt je te begrijpen hoe alles rondom zorgverzekeringen werkt. Bijvoorbeeld als je zorg nodig hebt of als je moet beslissen over het jaarlijkse polisaanbod. Patiëntenfederatie Nederland hoort vaak van mensen dat ze door de bomen het bos niet meer zien. Ze verdwalen in het poliswoud en haken af. Ze willen misschien wel nadenken of ze nog de juiste zorgverzekering hebben, maar ze weten niet hoe ze dat kunnen beoordelen. Deze gids helpt je ook daarbij.

Heb je na het lezen van deze brochure nog vragen? Neem dan contact op met het Nationale Zorgnummer. Daar kun je terecht met vragen over zorg en zorgverzekering, over uitkeringen, wonen, vervoer, inkomen en patiëntenrechten. Ook kun je bij het Nationale Zorgnummer terecht voor informatie over en het aanvragen van een niet-reanimerenpenning.

0900 - 23 56 780 (20 cent per gesprek)
Bereikbaar maandag t/m donderdag tussen 9.00 en 13.00 uur

Is deze pagina nuttig?
Bedankt voor je feedback!