Volgens ons

Medicatiebeoordeling

Als u verschillende medicijnen gebruikt, kunt u last van bijwerkingen krijgen. Het is daarom nuttig om uw medicijnen met uw huisarts en apotheker onder de loep te nemen. Dat kan met een medicatiebeoordeling.

Volgens ons

Ideale zorg en begeleiding bij medicijngebruik

Patiëntenfederatie Nederland onderzocht wat patiënten belangrijk vinden in de zorg en begeleiding wanneer zij medicijnen moeten gebruiken.
In Zorg bij medicijngebruik dichtbij mensen staan aanbevelingen hoe de zorg bij medicijngebruik persoonsgerichter kan worden georganiseerd.

ApoOosterwoldeviaDV3KLHet belangrijkste uitgangspunt in de ideale patiëntreis is een integraal zorgproces. In de zorg bij medicijngebruik moeten de wensen en voorkeuren van de patiënt centraal staan. De patiënt wil weten wat hij kan verwachten. Hij wil dat zorgverleners er rekening mee houden dat hij meerdere aandoeningen kan hebben en verschillende medicijnen gebruikt.

De zorg bij medicijngebruik moet aangepast zijn op de persoonlijke situatie en voorkeuren van de patiënt. En wanneer naasten een belangrijke rol spelen bij de dagelijkse zorg voor de patiënt, moeten ook zij betrokken zijn.

> Lees hier meer over de aanbevelingen in Zorg bij medicijngebruik dichtbij mensen

> Bekijk hier het complete rapport

Panellid worden

Word nu ook lid van ons panel. Uw mening draagt bij aan een betere zorg. Deelname is gratis en nooit verplicht.

Aanmelden Inloggen

Vragen of klachten?

Neem contact op met het Nationale Zorgnummer. Bel 0900 2356780 (20ct/gesprek) of mail. Wij geven u onafhankelijk advies en betrouwbare informatie.

Zoek op trefwoord of thema in de Kennisbank. De meest uitgebreide Kennisbank van de zorg.

Zoek in de kennisbank