Toolkit PGO-alliantie

De PGO-alliantie gaat de bekendheid en het gebruik van PGO’s stimuleren. In deze toolkit staan diverse documenten en materialen om de partners en betrokken partijen hierbij te ondersteunen.

Doelgroepgerichte communicatie

In één A4 de belangrijkste onderdelen uit de communicatiestrategie. Opgesteld in samenwerking met de alliantiepartners. Van interne- en externe situatie, doelgroepen en stakeholders en visie en ambitie naar de aanpak. Om de komende twee jaar richting te geven aan de doelgroepcommunicatie.

PGO Vraag en Aanbod

Aan welke voorwaarden moeten PGO’s volgens gebruikers voldoen? Welke functionaliteiten zijn voor alle gebruikers belangrijk en welke alleen voor specifieke gebruikersgroepen? Deze whitepaper geeft op basis van deskresearch, raadplegingen en werksessies met gebruikers een overzicht.

PGO Kennis en Vaardigheden

Handreiking Het ontwikkelen van leermiddelen

Deze handreiking is gemaakt voor iedereen die in de eigen organisatie wil onderzoeken welke leerbehoeften er zijn. En daar geschikte leermiddelen voor wil vinden of ontwikkelen. Met als doel de kennis en vaardigheden van de achterban/doelgroep te vergroten. Aanvullend op deze handreiking is er een uitgebreide toolbox ontwikkeld. In deze toolbox onderverdeeld in Stap 1 tot en met 4, zitten verschillende vragenlijsten, checklists en formats. Deze materialen kun je gebruiken tijdens het doorlopen van de verschillende stappen. Als je vragen hebt tijdens het ontwikkelen van de leermiddelen, mail ons dan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Stap 1 Inventariseren benodigde opleidingsmateriaal

Stap 2 Ontwerpen opleidingsmateriaal

Stap 3 Ontwikkelen opleidingsmateriaal

Stap 4 Implementeren opleidingsmateriaal

Adviesrapport 'Aandacht voor mensen met beperkte gezondheids- en digitale vaardigheden

Hoe zorgen we ervoor dat zoveel mogelijk mensen, ook mensen met beperkte gezondheids- en digitale vaardigheden, weten wat de voordelen van een PGO zijn? We deden een verkenning met Pharos, Digisterker, Coalitie digivaardig in de zorg, Koninklijke bibliotheek en Seniorweb.

Is deze pagina nuttig?
Bedankt voor je feedback!