Inleiding

Jouw arts houdt een medisch dossier over jou bij, zodat hij weet hoe het met je gezondheid is, welke onderzoeken en behandelingen je hebt gehad en welke medicijnen je bijvoorbeeld gebruikt. Zo kan hij u zo goed mogelijk behandelen. Het is belangrijk dat er zorgvuldig met je dossier wordt omgegaan. In de Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO) zijn de rechten en plichten van de patiënt en zijn behandelaar geregeld. Ook de rechten en plichten rond het medisch dossier. Er is bijvoorbeeld geregeld dat je in jouw medisch dossier mag kijken (recht op inzage) en met wie jouw arts uw gegevens mag delen. En welke regels daarvoor gelden.

Hier lees je alles over de rechten en plichten rond het medisch dossier. Van het recht op inzage tot bewaartermijnen. Maar ook wat er in jouw medisch dossier staat en wie in jouw dossier mogen kijken.

Overal waar hij staat, kun je ook zij lezen.

Nationale Zorgnummer

Heb je na het lezen van deze brochure nog vragen? Neem dan contact op met het Nationale Zorgnummer. Daar kun je terecht met vragen over zorg en zorgverzekering, over uitkeringen, wonen, vervoer, inkomen en patiëntenrechten. Ook kun je bij het Nationale Zorgnummer terecht voor informatie over en het aanvragen van een niet-reanimerenpenning.

0900 - 23 56 780 (20 cent per gesprek)
Bereikbaar maandag t/m donderdag tussen 9.00 en 13.00 uur

Is deze pagina nuttig?
Bedankt voor je feedback!