Ervaringen

Gezonde leefstijl

Wilt u ook een gezonde leefstijl? Hier leest u wat een gezonde leefstijl precies is en krijgt u tips over hoe u gezonder kunt leven.

Ervaringen

Meldactie ‘Gezond Leven’

In juli 2015 konden mensen hun ervaring melden over het veranderen van hun leefstijl. Aan deze meldactie deden 9500 mensen mee. De deelnemers is gevraagd naar hun oordeel over hun leefstijl. En hoe zij dit het afgelopen jaar hebben willen veranderen. Vervolgens is gevraagd naar de rol van de huisarts bij het veranderen van leefstijl.

Uitkomsten meldactie

Veel mensen wilde het afgelopen jaar iets veranderen aan hun leefstijl. Hieronder ziet u wat zij het liefste wilden veranderen:

  • Stress en ontspanning 81%.
  • Alcohol 63%.
  • Gewicht 59%.
  • Roken 52%.
  • Bewegen 50%.
  • Eetpatroon 43%.

Weinig overleg met huisarts over leefstijl

Verder bleek uit de meldactie dat er tijdens een consult bij de huisarts weinig wordt gesproken over de verschillende aspecten van gezond leven. Mogelijk speelt hierbij een rol dat bij mensen onvoldoende bekend is dat de huisarts hierin een ondersteunende rol kan spelen. Mensen die advies en/of informatie krijgen van de huisarts gaan hier over het algemeen mee aan de slag. Desondanks lukt het niet altijd om een gewoonte aan te passen. Soms komt dit door een aandoening of privéomstandigheden.

Naar 'Tips >>'

Panellid worden

Word nu ook lid van ons panel. Uw mening draagt bij aan een betere zorg. Deelname is gratis en nooit verplicht.

Aanmelden Inloggen

Vragen of klachten?

Neem contact op met het Nationale Zorgnummer. Bel 0900 2356780 (20ct/gesprek) of mail. Wij geven u onafhankelijk advies en betrouwbare informatie.

Zoek op trefwoord of thema in de Kennisbank. De meest uitgebreide Kennisbank van de zorg.

Zoek in de kennisbank