Tips

Meepraten in de gemeente

Sinds 2015 kan je bij de gemeente terecht voor zorg en ondersteuning. Maar ook voor jeugdzorg en meedoen in de samenleving. Gemeenten zijn verplicht om burgers te betrekken bij het maken van beleid. Hier vindt u informatie, hulpmiddelen en tips voor als u namens uzelf en anderen mee praat in uw gemeente.

Tips

Meer weten over het thema wonen?

Op de gezamenlijke website van Patiëntenfederatie Nederland, Ieder(in) en MIND is veel informatie te vinden over goed wonen voor mensen met een ziekte, aandoening of beperking. De website laat de resultaten zien van het samenwerkingsproject PGWS. Daarnaast zijn er veel tips te vinden in de vorm van handreikingen voor (lokale) belangenbehartigers om goed wonen in de regio te bevorderen.

> Ga hier naar de website Goed wonen voor iedereen

Het VN-verdrag voor de rechten van mensen met een beperking geldt sinds 2016 in Nederland. Het is een belangrijk mensenrechtenverdrag en het geeft mensen met een beperking of chronische ziekte recht op gelijke behandeling en participatie. Hier volgen een aantal informatiebladen die uit het project PGWS zijn voortgekomen hierover. De producten zijn vooral bedoeld voor lokale belangenbehartigers.

Dromen over wonen <pdf> december 2018

> Dromen over wonen <word> december 2018

Feiten en cijfers over wonen en zorg <pdf> december 2018

Feiten en cijfers over wonen en zorg <word> december 2018

 

Panellid worden

Word nu ook lid van ons panel. Uw mening draagt bij aan een betere zorg. Deelname is gratis en nooit verplicht.

Aanmelden Inloggen

Vragen of klachten?

Neem contact op met het Nationale Zorgnummer. Bel 0900 2356780 (20ct/gesprek) of mail. Wij geven u onafhankelijk advies en betrouwbare informatie.

Zoek op trefwoord of thema in de Kennisbank. De meest uitgebreide Kennisbank van de zorg.

Zoek in de kennisbank